Июнь 19th, 2022

Россыяни просунулися в Сєверодонецьку, уповільнившись на інших напрямках, — ISW

На фото наслідки російських обстрілів на Луганщині

Про це інформують в американському Інституті вивчення війни — ISW.

«Російські війська, ймовірно, зазнають зростальних втрат і деградації військ і техніки, що ускладнить спроби відновити наступальні дії на інших критичних місцях, оскільки триває повільна битва за Сєверодонецьк. Як раніше оцінювали ISW, російські війська, ймовірно, зможуть захопити Сєверодонецьк у найближчі тижні, але ціною зосередження більшості своїх доступних сил на цій невеликій території», — йдеться в повідомленні.
РФ хоче захопити південне передмістя Сєверодонецька і просунутися на берег річки Сіверський Донець, перш ніж атакувати «центр українського опору» на заводі «Азот».

Тривають спроби рашистів перекрити українські шляхи сполучення на трасі Бахмут-Лисичанськ, наносяться наземні та артилерійські удари по трасі.

Армія Росії також намагається відтіснити ЗСУ від кордону на північ від Харкова, але успіхів домогтися вони не змогли, що робить їх позиції вразливими для українського контрнаступу, йдеться у звіті.

Крім того, окупанти намагаються встановити контроль над селищем Сиротине поблизу Сєверодонецька.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>